Nieuwe certificering CoreTrustSeal gelanceerd

11 september 2017

Het Data Seal of Approval (DSA) introduceert samen met World Data System (WDS) van ICSU een nieuwe certificerende organisatie: CoreTrustSeal.

CoreTrustSeal biedt elke geïnteresseerde data-opslagplaats een fundamenteel niveau van certificering op basis van de catalogus en procedures van de DSA-WDS Core Trustworthy Data Repositories Requirements. De CoreTrustSeal-certificering vervangt de DSA- en WDS Regular Members-certificering.

CoreTrustSeal is een community-based non-profitorganisatie ter bevordering van duurzame en betrouwbare data-infrastructuren. Zij staat onder leiding van een Standards and Certification Board van gekozen leden die de gezamenlijke reviewers vertegenwoordigen en benoemde leden die de belangen van de bredere gemeenschap van data repositories behartigen.

Wij willen professionele certificeringstools en -diensten leveren aan dataopslagplaatsen en onze gekwalificeerde vrijwillige reviewers optimale omstandigheden bieden om hun beoordeling uit te voeren,’ aldus Mustapha Mokrane, voorzitter van de Standards and Certification Board van CoreTrustSeal. CoreTrustSeal werkt aan een duurzaam businessmodel en brengt als eerste stap vanaf januari 2018 een bescheiden bedrag aan administratiekosten in rekening.

De CoreTrustSeal-certificering is het beoogde initiële niveau in een wereldwijd kader van repository-certificeringen dat ook uitgebreide  en formele niveaus zal omvatten. Uiteindelijk wil CoreTrustSeal ook certificering op fundamenteel niveau aanbieden voor andere onderzoeksentiteiten, zoals dataservices en software.

Meer informatie

Zie voor meer informatie de website van CoreTrustSeal

DANS is een van de oprichters van het Data Seal of Approval en is nauw betrokken bij de doorontwikkeling naar de CoreTrustSeal-certificering.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.