Nieuw netwerk voor Early Career Researchers

7 mei 2019

Het World Data System (WDS) heeft een nieuw netwerk opgezet om Early Career Researchers and Scientists (ECRs) te ondersteunen. Het netwerk richt zich op datastewards en dataprofessionals die zich door willen ontwikkelen op verscheidene data gerelateerde vlakken.

Het World Data System (WDS) zet zich in voor de volgende generatie data stewards. Het wetenschappelijk comité (WDS-SC) richt zich op onderzoekers en wetenschappers die aan het begin van hun wetenschappelijke carrière staan. Het WDS Network of Early Career Researchers and Scientists (ECRs) zal zich onder andere inzetten op het gebied van communicatie, om data management onder deze doelgroep te verbeteren.

WDS maakt deel uit van de International Science Council (ISC). WDS bevordert de toegang tot en het lange termijn beheer van wetenschappelijke gegevens, data-diensten, producten en informatie. Het streeft ernaar wereldwijde ‘communities of excellence’ voor wetenschappelijke data-diensten te creëren en te coördineren, onder andere door leden te certificeren volgens internationaal erkende standaarden. WDS reikt jaarlijks een Data Stewardship Award uit aan een veelbelovende early career onderzoeker die een excellente bijdrage heeft geleverd op het terrein van data stewardship. De winnaar in 2018 was de Nederlander Wouter Beek (Knowledge, Reasoning and Representation group, VU University Amsterdam). DANS is sinds 2015 een regular member van WDS. 

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over het netwerk van ECRs. Meer informatie over ICSU-WDS en de certificering staat op de website van WDS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.