Nieuw: inloggen bij EASY met uw instellingsaccount

2 september 2013

DANS biedt sinds kort de mogelijkheid tot federatief inloggen in EASY via SURFconext. Federatief inloggen houdt in dat u in EASY kunt inloggen met het gebruikersaccount van uw instelling.

Na eenmalig uw bestaande EASY-account aan uw instellingsaccount te hebben gekoppeld, heeft u altijd via uw instellingsaccount toegang tot EASY. Een extra wachtwoord en gebruikersnaam onthouden voor EASY is dan niet meer nodig. In schema ziet het er als volgt uit:

Eerdere situatie:
Inloggen op werkpc met account 1 → inloggen in EASY met account 2

Nieuwe situatie:
Inloggen op werkpc met account 1 → inloggen in EASY met account 1

Aangesloten instellingen

Van alle bij SURFconext aangesloten instellingen hebben momenteel 21 instituten toestemming gegeven voor het federatief inloggen. Bij de anderen is de aanvraag nog in behandeling. Als er nieuwe instituten worden toegevoegd, melden wij dit via de DANS-website.

Instellingsaccount koppelen aan EASY-account

Om uw instellingsaccount te koppelen aan uw EASY-account gaat u als volgt te werk:

1. Ga naar EASY en klik op ‘Log in’.

2. Behalve het standaard inlogscherm aan de linkerkant ziet u nu ook een nieuw scherm van SURFconext aan de rechterkant, met de naam ‘Institution account’. Klik op de log-in knop die hierbij hoort (naast het SURFconext-logo).

3. U ziet nu logo’s van al aangesloten instituten. Klik op het logo van uw organisatie. Staat het logo van uw organisatie er niet bij? Dan is het helaas (nog) niet mogelijk om gebruik te maken van federatief inloggen.

4. Geef de inlognaam en het wachtwoord van uw instellingsaccount en klik op ‘Inloggen’. Nu kunt u de gegevens van uw EASY-account invullen. Klik op ‘Inloggen’ en het aanmelden en koppelen van de accounts is afgerond.

In het vervolg kunt u via ‘Institution account’ inloggen met uw instellingsaccount.

Meer informatie

Voor informatie over het federatief inloggen in EASY kunt u contact opnemen met de servicedesk via info at dans.knaw.nl. Voor algemene vragen over SURFconext kunt u terecht op de website van SURF.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.