Nieuw in NARCIS: Radboud Universiteit en Universiteit Utrecht met data-publicatie interlinking

16 april 2018

NARCIS geeft nu ook een overzicht van de onderzoeksdata in de data repositories van de Radboud Universiteit en de Universiteit Utrecht.

NARCIS geeft nu toegang tot 170 datasets van de Radboud Universiteit Nijmegen, waarvan 45 open toegankelijk zijn. In samenwerking met de Radboud Universiteit is gewerkt aan het linken van de onderzoeksdata met relevante publicaties, om zo de data veel meer in context te tonen. Een mooi voorbeeld hiervan is de dataset Migranten als Mediatorswaar vanuit de data wordt verwezen naar een proefschrift en andere boekdelen. NARCIS legt vervolgens zelf de link vanaf de publicatie naar de data. 

Universiteit Utrecht

Van de Universiteit Utrecht zijn nu veertien open datasets in NARCIS terug te vinden. Tien uit 2018 en vier uit 2017. Datasets zijn voorzien van ORCID’s en ISNI’s (oftewel auteurs-identifiers) en ook informatie over de financiering van het onderzoek is aanwezig.

4TU

De datasets van 4TU staan al langer in NARCIS. Onlangs is het uitwisselingsformaat echter verbeterd en daardoor is de metadata veel rijker geworden. Hierdoor komen ook ORCID’s mee en worden de datasets gekoppeld aan de persoonspagina van onderzoekers in NARCIS (zie bijvoorbeeld Dr.ir. J.C.F. (Joost) de Winter). Maar ook relaties tussen dataset en verwijzingen worden getoond.

Meer informatie

Heeft u vragen over de datasets in NARCIS of wilt u ook dat uw repository met datasets (of publicaties) wordt geharvest, dan kunt u terecht bij Chris Baars.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.