Nieuw in EASY: Verhalen uit de bodem van de Vecht

13 oktober 2017

Sinds kort is EASY verrijkt met een archeologische dataset die voortkomt uit de sanering van de rivier de Vecht. De dataset bestaat onder meer uit een catalogus van de vondsten, waarvan sommige afkomstig zijn uit de Romeinse tijd en de Tweede Wereldoorlog, maar de grote bulk uit de 18e en 19e eeuw.

De dataset is afkomstig van ADC Maritiem, onderdeel van ADC ArcheoProjecten, dat de eerste fase van de sanering van de Vecht archeologisch heeft begeleid. Tijdens die sanering werden onder meer vier kleine houten scheepswrakjes geborgen, en bleek vooral het puin dat als residu overbleef uit de baggerspecie een grote bron van archeologische vondsten. De vondsten vertellen zeer uiteenlopende verhalen over het verleden, variërend van klein leed zoals liefdesverdriet, tot concrete aanwijzingen over de rol van de Vecht in het Middeleeuwse maritieme cultuurlandschap. 

Meer informatie

Bekijk de dataset in EASY (open access beschikbaar vanaf 16 oktober voor alle geregistreerde EASY-gebruikers) of zie de thematische collectie Gepubliceerde rapporten ADC Archeoprojecten.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.