Nieuw in EASY: data nulmeting bewegingsonderwijs VO

29 februari 2016

EASY is weer een dataset rijker. Het betreft de data van een onderzoek door het Mulier instituut naar hoe lichamelijke opvoeding op scholen voor voortgezet onderwijs (VO) in de huidige dynamische maatschappelijke context is georganiseerd.

In het onderzoek is de aandacht in het bijzonder uitgegaan naar de keuze van leerdoelen, de gerealiseerde lestijd en de ingezette middelen voor lichamelijke opvoeding. Daarnaast is gekeken naar de gevolgde werkwijze en het aanvullende aanbod voor lichamelijke opvoeding (o.a. examenprogramma’s voor lichamelijke opvoeding) en andere sport- en beweegactiviteiten op school.

Voor deze meting hebben 445 sectieleiders lichamelijke opvoeding en 343 schoolleiders van verschillende schoollocaties online een vragenlijst ingevuld. De steekproef van sectieleiders lichamelijke opvoeding en schoolleiders is gewogen naar denominatie, regio en stedelijkheid.

Meer informatie

Bekijk de dataset in EASY. De databestanden zijn open access (CC0 waiver) beschikbaar. Voor meer informatie over deze dataset kunt u contact opnemen met een datamanager van DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.