Nieuw in EASY: Data Guide 16 Volkstellingen 1795-2001

27 mei 2019

DANS heeft een Data Guide over de volkstellingen van 1795 tot 2001 uitgegeven, gepubliceerd in EASY.

De Nederlandse Volkstellingen zijn afgelopen jaren volledig gedigitaliseerd en te vinden op volkstellingen.nl. Sinds 1795 werden er meerdere volkstellingen gehouden. De uitkomsten hebben een 42.000 pagina’s aan gedrukte publicaties opgeleverd. Deze zijn in de loop der tijd gedigitaliseerd door verscheidene instanties. De data zijn uitgebreid beschreven in Data Guide 16: Volkstellingen 1795-2001. 

Nationale volkstellingen behoren tot de meest elementaire informatiebronnen over de bevolking van een land. De tellingen bevatten een schat aan historische, demografische, sociaal-economische en culturele gegevens. Naast de omvang van de bevolking bevat de volkstelling doorgaans informatie over de structurele kenmerken van de bevolking van het land, zoals leeftijd, geslacht, burgerlijke staat, levensbeschouwing, huishoudenssituatie, beroepswerkzaamheid en nationaliteit. 

Meer informatie

U kunt Data Guide 16 vinden in EASY. Daarnaast zijn vele andere interessante Data Guides te vinden op de publicatiepagina van DANS

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.