Nieuw hoogtepunt voor het EHRI Project

18 april 2019

De EHRI portal bevat sinds afgelopen maand meer dan 50.000 nieuwe en 25.000 updates van collectiebeschrijvingen. De EHRI portal richt zich op Holocaust-gerelateerd archiefmateriaal.

Met behulp van OAI-PMH en ResourceSync worden de collecties die volgens de standaard EAD (Encoded Archival Descriptions) beschreven zijn opgenomen in de portal. Binnen enkele uren kon met nieuwe tools de inhoud van de portal met 17 procent toenemen. De geautomatiseerde ‘ingest’ is nu mogelijk voor drie Holocaust archieven; USHMM, Yad Vashem en Kazerne Dossin.

EHRI staat voor European Holocaust Research Infrastructure. Binnen EHRI werken ruim 20 organisaties – onderzoeksinstellingen, bibliotheken, archieven, musea en gedenkplaatsen – uit meerdere landen samen op het gebied van het ontsluiten van Holocaustbronnen. Het belangrijkste doel van EHRI is om de in verschillende landen verspreide collecties over de Holocaust via één portal te ontsluiten, en daarmee het wetenschappelijk onderzoek over de Holocaust te ondersteunen.

DANS houdt zich bezig met metadatastandaarden en de integratie van metadata van de collecties van de diverse instellingen.

Meer informatie

U kunt hier meer lezen over de nieuwe mijlpaal van het EHRI project. Wilt u extra informatie over het EHRI-project, klik hier

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.