Nieuw EOSC-hub en OpenAIRE webinar “How to manage your data to make them Open and FAIR”

24 april 2018

Op 15 mei presenteren Ellen Leenarts en Marjan Grootveld van DANS een EOSC-hub en OpenAIRE webinar over het open en FAIR maken van onderzoeksdata.

Het webinar is bedoeld voor onderzoekers, onderzoeksondersteuners en data librarians, en is er met name op gericht om kijkers wijs te helpen worden uit het enorme aanbod tools en services dat bestaat om ‘iets’ te doen met onderzoeksdata, bijvoorbeeld je data FAIR (Findable, Accessible, Interoperable and Reusable) maken. 

Tijdens het webinar zal een selectie van services van EOSC-hub, OpenAIRE Advance en andere organisaties gepresenteerd worden en direct gekoppeld worden aan de levenscyclus van onderzoeksdata. Ook zal er aandacht besteed worden aan datamanagementplanning en de balans tussen open data en FAIR data.

Meer informatie

Zie voor meer informatie over het webinar en het aanmeldformulier de website van OpenAIRE of de website van EOSC-hub. DANS is betrokken bij de projecten EOSC-hub en OpenAIRE Advance, zie voor meer informatie daarover de projectenpagina.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.