Nieuw EHRI blog verschenen: “The learning curve in sharing data with the EHRI project”

19 juni 2018

Vandaag is op het blog van de EHRI-website een nieuwe toevoeging verschenen: “The learning curve in sharing data with the EHRI project: The example of a memorial site, kazerne Dossin, Mechelen”.

Aan de hand van een foto van Holocaust-slachtoffer Rosine Régine Lewkowicz, laat deze blogpost zien hoe Kazerne Dossin samenwerkte met EHRI om gestandaardiseerde beschrijvingen van archiefverzamelingen te produceren. 

DANS leidt binnen het EHRI project werkpakket 10, waarin de tools zijn ontwikkeld die Kazerne Dossin nodig heeft om de metadata te produceren en publiceren. Vanuit het oogpunt van het museum wordt er gesproken over het delen van metadata van holocaust collecties: van het aanpassen van interne werkprocessen, het implementeren van tools voor metadata validatie en harvesting (ontwikkeld door onder andere DANS en met behulp van ResourceSync technologie) tot het toekennen van unieke identifiers.

Meer informatie

Het blog staat hier. Meer informatie over de EHRI integratie van metadata vindt u hier. Heeft u vragen over de rol van DANS, kijk dan op onze projectenpagina of neem contact op met Ellen Leenarts.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.