Nieuw Brits initiatief – Methods Network

16 januari 2006

Onlangs is in Groot-Brittannië onder de naam “methods network” een platform opgericht dat is bedoeld voor de verspreiding en uitwisseling van kennis op het gebied van het gebruik van informatietechnologie in de geesteswetenschappen. Niet de techniek maar het wetenschappelijk onderzoek staat centraal. Het “methods network” heeft een vraaggerichte structuur en maakt gebruik van bestaande expertise.

Onderzoekers en instellingen kunnen bij het netwerk voorstellen indienen voor workshops, cursussen, cursusmateriaal, publicaties en dergelijke. Het “methods network” zorgt voor de financiële en organisatorische ondersteuning. Bij de uitvoering van de activiteiten wordt gebruik gemaakt van de expertise die op verschillende plaatsen in Groot-Brittannië beschikbaar is.
De activiteiten die door het “methods network” worden ondersteund leveren “method guides” en “training material” op dat via Internet beschikbaar zal worden gesteld. De website van het project is te vinden op: www.methodsnetwork.ac.uk.

Ook in Nederland zijn ICT methoden en technieken voor wetenschappelijk onderzoek in de geesteswetenschappen dun gezaaid. Zou het oprichten van een netwerk ter bevordering van de ontwikkeling van ICT methoden en technieken ook in Nederland zinvol zijn? Heeft u hiervover een mening of suggestie, neem dan contact op met René van Horik, themamanager bij DANS (rene.van.horik at dans.knaw.nl).

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.