Nieuw beschikbaar in EASY: Halos Archaeological Project

22 september 2016

Sinds kort is EASY weer een dataset rijker: het gaat om onderzoeksdata over het Halos Archaeological Project.

Het gaat om onderzoeksdata die verzameld zijn tussen 2011 en 2015 door de afdeling archeologie van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

De archeologische site Halos, gelegen in de buurt van het moderne Almiros in zuid-Thessalië, kent een lange onderzoeksgeschiedenis. Al sinds 1977 wordt er archeologisch onderzoek verricht door de Universiteit Groningen in samenwerking met de Grieks archeologische dienst. In 2011 wordt de onderzoeksgroep uitgebreid met onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam, en sindsdien trekken de drie groepen gezamenlijk op in het project. Naast de Hellenistische stad en een uitgebreide necropolis die al sinds de jaren ’70 van de twintigste eeuw onderzocht worden, wordt de kennis over het gebied sinds de komst van de UvA verder uitgebreid met informatie over archeologisch off-site materiaal (van Neolithisch tot en vroegtwintigste-eeuws) en over de (Laat-)Klassieke (4e eeuw voor Chr.) en Vroeg-Hellenistische (midden derde eeuw voor Chr.) periode.

EASY bevat de primaire data van het onderzoek van de Universiteit van Amsterdam, die verzameld zijn door middel van uitgebreide archeologische (veld)surveys en enkele opgravingen.

Meer informatie

De data is toegankelijk via EASY voor geregistreerde EASY-gebruikers, na toestemming van de deponeerder. Neem voor meer informatie contact op met een van onze datamanagers.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.