Nestor en Open Preservation Foundation tekenen MoU

27 september 2016

De overeenkomst tussen nestor en de Open Preservation Foundation heeft als doel discussie tussen beide partijen te faciliteren en samenwerking te genereren op het gebied van de bevordering van digitale archivering en behoud.

nestor is een Duits competentienetwerk van bibliotheken, musea, archieven en experts die gezamenlijk werken aan langetermijn opslag, behoud van en toegang tot digitale bronnen. Het samenwerkingsverband brengt kennis bijeen vanuit diverse velden. In hun verscheidenheid zijn ze op de een of andere manier verbonden in het onderwerp ‘digital preservation’. Tevens kent nestor het nestorzegel toe aan trustworthy digital archives. DANS is het eerste digitale archief dat voldoet aan de certificeringseisen van het nestorzegel.

De internationale Open Preservation Foundation ondersteunt de benodigde kennis en technologie om voor de lange termijn cultuur erfgoed te beheren.

Meer informatie

Voor meer informatie over het nestorzegel van DANS kunt u contact opnemen met Ingrid Dillo. DANS voldoet daarnaast aan de certificering van DSA en WDS. Lees meer over certificering op onze pagina.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.