Nederlandse proefschriften uit NARCIS nu beschikbaar in EBSCO Discovery Service™

26 maart 2015

De 66.000 Nederlandse proefschriften, die via NARCIS toegankelijk zijn, zijn nu volledig terug te vinden in EBSCO Discovery Service™ (EDS).

EBSCO Information Services voorziet bibliotheken van honderden online wetenschappelijke databases en historische archieven. EDS is in meer dan 6.000 bibliotheken geïmplementeerd en stelt gebruikers in staat om alle collecties gelijktijdig te doorzoeken. Met de integratie van NARCIS in EDS hebben gebruikers toegang tot de open access dissertaties afkomstig van Nederlandse instellingen.

Publicaties toegankelijk via NARCIS

NARCIS geeft toegang tot ruim 950.000 publicaties afkomstig uit de repositories van de universiteiten, KNAW, NWO en een aantal wetenschappelijke instellingen in Nederland. Ongeveer 40% van de publicaties zijn open access toegankelijk, waaronder bijna alle dissertaties.

Inhoud NARCIS binnen andere diensten

De metadata van publicaties en datasets, zoals titel en auteurs, worden aan internationale portalen doorgeleverd, zoals OCLC, DART (Europese E-Thesis), Academic Search, Ex Libris groep (PRIMO Central Index), ProQuest LCC (SUMMON), OpenAIRE, C Content, WorldWideScience.Org, Australian National Data Service (ANDS). Daarnaast biedt NARCIS een sitemap voor ‘normale’ zoekmachines en speciale sitemap voor Google Scholar. Daarmee wordt de Nederlandse wetenschappelijke output wereldwijd aan een breed scala van gebruikers beschikbaar gesteld.

 Zie de NARCIS website voor een volledig overzicht van organisaties en diensten waaraan de metadata van publicaties of datasets wordt doorgeleverd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website NARCIS of neem contact op met Elly Dijk.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.