National Agenda for Digital Stewardship 2014 van NSDA uitgekomen

13 augustus 2013

De Amerikaanse National Digital Stewardship Alliance (NSDA) heeft zijn agenda voor ‘digital stewardship’ in 2014 uitgegeven.

De Amerikaanse National Digital Stewardship Alliance (NSDA) heeft zijn agenda voor ‘digital stewardship’ in 2014 uitgegeven. Daarin geeft de NSDA aan welke gebieden van duurzame opslag van digitale bronnen de prioriteit verdienen.

Omdat de duurzame opslag van digitale gegevens om uiteenlopende redenen steeds moeilijker wordt om te realiseren, dringt de NSDA in de National Agenda onder meer aan op het belang van samenwerking tussen instituten. Daarnaast liggen er voor het duurzaam bewaren van onderzoeksdata nog flinke uitdagingen te wachten. Kijkende naar de technische infrastructuren is de grote gemene deler volgens de alliantie de behoefte aan integratie, interoperabiliteit en bijbehorende standaarden en protocollen. Ook is er volgens de NSDA meer onderzoek nodig op het gebied van digitale duurzaamheid.

Over NSDA
De National Digital Stewardship Alliance (NSDA) is een samenwerkingsverband tussen Amerikaanse universiteiten, consortia en andere instellingen met als doel het nationale digitale erfgoed duurzaam beschikbaar te stellen.

Meer informatie
Lees de volledige National Agenda for Digital Stewardship 2014 of de samenvatting ervan op de site van de NSDA.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.