NARCIS geeft toegang tot datasets Wageningen UR

7 oktober 2013

Wetenschapsportaal NARCIS geeft sinds kort toegang tot datasets van Wageningen UR, nu 36 in totaal. De datarepository van Wageningen UR is de zesde die door NARCIS wordt geharvest.

Wetenschapsportaal NARCIS geeft sinds kort toegang tot datasets van Wageningen UR, nu 36 in totaal. De datarepository van Wageningen UR is de zesde die door NARCIS wordt geharvest.

Datasets van Wageningen UR

De datasets bevatten onderzoeksdata vanuit natuur-, technologische en maatschappijwetenschappelijke disciplines. Wageningen UR (WUR) moedigt wetenschappers aan om hun onderzoeksdata in een daarvoor geschikte repository duurzaam te archiveren en zo de zichtbaarheid en het hergebruik ervan te vergroten. Een onderzoeker is ingehuurd om met onderzoeksgroepen een werkwijze te ontwikkelen waardoor meer datasets kunnen worden aangeleverd. De verwachting is dan ook dat het aantal beschikbare datasets van de WUR snel zal toenemen. De WUR maakt hiervoor gebruik van de dienstverlening van DANS en 3TU.Datacentrum.

Over NARCIS

Naast bijna 29.000 datasets geeft het nationale wetenschapsportal NARCIS toegang tot ruim 800.000 wetenschappelijke publicaties, waarvan 338.000 Open Access beschikbaar zijn. De publicaties zijn afkomstig uit de repositories van alle Nederlandse universiteiten, KNAW, NWO en diverse wetenschappelijke instellingen. Bovendien bevat NARCIS informatie over meer dan 59.000 lopende en afgesloten onderzoeksprojecten, ruim 50.000 onderzoekers en bijna 3.000 onderzoeksinstituten in Nederland.

Meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud in NARCIS kunt u terecht bij Elly Dijk, beleidsmedewerker bij DANS, via elly.dijk [at] dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.