MOOC “Delivering Research Data Management Services” gaat 2 september van start

29 augustus 2019

In samenwerking met het Digital Curation Center en University of Edinburgh heeft Research Data Netherlands een Massive Open Online Course (MOOC) ontwikkeld over Delivering Research Data Management Services (DRDMS). De cursus is open voor inschrijving en gaat officieel van start op 2 september 2019.

De MOOC Delivering Research Data Management Services is bedoeld voor personen die onderzoekers ondersteunen bij het beheren en delen van hun gegevens, zoals bibliothecarissen, IT- en informatiespecialisten, datastewards en medewerkers van onderzoeksbureaus.

De MOOC zal de volgende onderwerpen behandelen:

  • Welke onderzoeksondersteunende diensten worden vaak aangeboden en wie is verantwoordelijk voor het verstrekken ervan?
  • Hoe een gap-analyse uit te voeren en welke hulpmiddelen nodig zijn?
  • Hoe kunnen onderzoekers worden ondersteund om datamanagementplannen te ontwikkelen en hoe wordt feedback of consultatie geboden?
  • Hoe te zorgen voor bewaring en opslag van onderzoeksgegevens op korte en lange termijn en waar kan gebruik worden gemaakt van bestaande gemeenschapsnormen?
  • Hoe een RDM-Roadmap te ontwikkelen?

Research Data Netherlands

Research Data Netherlands is een samenwerkingsverband van 4TU.Centre for Research Data, SURFsara en DANS. Met deze coalitie bundelen de drie data-archieven hun krachten op het gebied van duurzame data-archivering.

Meer informatie

Benieuwd naar de MOOC? Deze staat op het Future Learn-platform

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.