Meld je aan voor de cursus Essentials 4 Data Support

9 december 2016

Een nieuwe ronde van de cursus Essentials 4 Data Support start op 2 februari, aanmelden kan tot eind december.

Je kunt je inschrijven voor de nieuwe ronde van 2 februari en 23 maart 2017. De kosteloze online-only cursus is doorlopend beschikbaar. Kijk voor meer informatie over de 3 cursusvarianten en voor registratie op de cursuswebsite van RDNL. De cursus is vooral bedoeld voor diegenen die onderzoekers (willen) ondersteunen bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van hun onderzoeksdata.

Cursus internationaal erkend

De introductiecursus Essentials 4 Data Support van RDNL was een van de drie kanshebbers voor een Digital Preservation Award in de categorie Teaching & Communications. De cursus was tot de finale doorgedrongen, maar de concurrentie van Transforming Archives was te sterk. “Natuurlijk hadden we graag gewonnen, maar Transforming Archives is een goede keus, en onze nominatie is een mooie erkenning dat Essentials een internationaal relevante datacursus is. Op 23 februari verzorgt RDNL bijvoorbeeld een Train-the-Trainer workshop op de Digital Curation Conference waarvoor nog plekken beschikbaar zijn”, vertelt Essentials-coach Marjan Grootveld.

Meer informatie

Research Data Netherlands is een samenwerkingsverband van 4TU.ResearchData, Data Archiving and Networked Services (DANS) en SURFsara. Uitgebreide informatie over de activiteiten van Research Data Netherlands vind je op de website van RDNL.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.