Meer dan 2 miljoen wetenschappelijke publicaties in NARCIS

5 november 2019

Medewerkers van Wageningen University & Research-Library hebben er, samen met een breed invoerdersnetwerk bij de onderzoeksgroepen, voor gezorgd dat het aantal publicaties toegankelijk via NARCIS is gestegen tot boven de twee miljoen. DANS heeft het team gefeliciteerd met een taart!

NARCIS is de nationale portal voor wie informatie zoekt over wetenschappers en hun werk. Naast wetenschappers maken ook studenten, journalisten en medewerkers binnen onderwijs, overheid en het bedrijfsleven gebruik van NARCIS.

NARCIS geeft nu toegang tot meer dan 2 miljoen wetenschappelijke publicaties, waarvan ruim 740.000 open access toegankelijk. De helft van de 2 miljoen publicaties zijn tijdschriftartikelen, andere typen zijn: 180.000 boekdelen, bijna 200.000 rapporten en ruim 100.000 proefschriften.

De publicaties zijn afkomstig van de Nederlandse universiteiten, KNAW, NWO en andere wetenschappelijke instellingen zoals RIVM, TNO, NIVEL, WODC en de Hogescholen (lectoren). Voor de academische wereld zijn ook de meeste niet-open-access-publicaties direct toegankelijk.

Van Wageningen University & Research zijn nu 228.000 publicaties te vinden in NARCIS, waarvan ruim 91.000 open access toegankelijk.

Meer informatie

Neem voor vragen over NARCIS contact op met Elly Dijk, senior beleidsmedewerker bij DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.