Meer dan 1,1 miljoen wetenschappelijke publicaties te vinden in NARCIS

26 mei 2015

Het repository team van de Universiteitsbibliotheek van de Rijksuniversiteit Groningen heeft ervoor gezorgd dat het aantal publicaties dat toegankelijk is via NARCIS is gestegen tot boven de miljoen. DANS heeft het UB-team gefeliciteerd met een taart!

NARCIS geeft nu toegang tot meer dan 1,1 miljoen wetenschappelijke publicaties, waarvan ruim 421.000 open access toegankelijk zijn. Onder de 1,1 publicaties zijn 608.000 tijdschriftartikelen, 116.000 boekdelen, 108.000 rapporten en bijna 69.000 proefschriften. De publicaties zijn afkomstig van de Nederlandse universiteiten, KNAW, NWO en andere wetenschappelijke instellingen, zoals RIVM, TNO, NIVEL, WODC en de Hogescholen (lectoren). Voor de academische wereld zijn ook de meeste niet-open-access-publicaties direct toegankelijk. 

Van de Rijksuniversiteit Groningen zijn nu 195.000 publicaties te vinden in NARCIS, waarvan 32.000 open access toegankelijk zijn.

Meer informatie

Voor vragen en reacties met betrekking tot NARCIS en de open access publicaties kunt u contact opnemen met Elly Dijk, beleidsmedewerker bij DANS.

Op de foto, van links naar rechts:

Staand: Heinjo Rozing, Jan-Arjen Mondria, Johannes Nicolaï, Jan Herman Veldkamp, Doetsje Brouwer
Gehurkt: Marijke Folgering, Marcel Zeeuw, Jildou Tijsma

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.