Lof voor FAIRsFAIR en projectcoördinator DANS

17 februari 2021

“Het project heeft zijn doelstellingen en mijlpalen voor deze periode volledig bereikt en heeft uitzonderlijke resultaten opgeleverd met een aanzienlijke onmiddellijke of potentiële impact”. Dit zijn enkele van de absoluut bewonderenswaardige woorden uit de midterm review van het Europese Horizon 2020-project FAIRsFAIR.

Ingrid Dillo, adjunct-directeur DANS en projectcoördinator FAIRsFAIR: “FAIRsFAIR is één van de Horizon 2020-projecten voor de implementatie van de European Open Science Cloud (EOSC). Dit evaluatierapport over het project bestrijkt de eerste 18 maanden, en is een grote duim omhoog voor alle betrokken partners. De resultaten van ons project zijn van direct belang voor het Europese onderzoeksbeleid en -praktijk. Dit rapport onderstreept dit en stelt dat ‘het project met name moet worden geprezen om zijn efficiënte, harmonieuze en responsieve projectbeheer, de interne samenwerking tussen werkpakketten en -taken, en de substantiële en succesvolle inspanningen om externe initiatieven in dialoog te brengen in het Europese onderzoeksdatalandschap. De voortgang van alle activiteiten – doelstellingen, deliverables, mijlpalen, verspreiding, communicatie en gebruik van middelen – liggen op schema en zijn van hoge kwaliteit.’ Met deze feedback stappen we met versterkt vertrouwen de resterende projectperiode in, waarin uiteraard de aanbevelingen uit het rapport ook zullen worden meegenomen.” 

FAIRsFAIR

Fostering Fair Data Practices in Europe heeft tot doel praktische oplossingen te bieden voor het gebruik van de FAIR-dataprincipes gedurende de levenscyclus van onderzoeksdata. De nadruk ligt op het bevorderen van FAIR-datacultuur en het toepassen van goede praktijken om data FAIR te maken. Het project is een breed Europees samenwerkingsverband van 22 partners, waarvan vijf Nederlandse: SURF, Sparc Europe, Dutch Techcentre for Life Sciences, Universiteit van Amsterdam en DANS (projectcoördinator).

Meer informatie

Bezoek de FAIRsFAIR-website of neem contact op met Ingrid Dillo voor meer informatie.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.