LIBER Webinar: Finding and Reusing Research Data

15 maart 2019

Het delen van onderzoeksdata is een praktijk die in toenemende mate wordt aangemoedigd door financiers, instellingen en onderzoeksgemeenschappen. In dit webinar, op 11 april om 14.00 uur, presenteert Kathleen Gregory (DANS) een overzicht van recent onderzoek over hoe onderzoekers en bibliothecarissen zich bezighouden met het vinden, begrijpen en hergebruiken van onderzoeksdata.

Ook geeft ze tips voor het vinden van onderzoeksgegevens en een gelegenheid voor deelnemers om te overwegen wat dit onderzoek betekent voor het ontwikkelen van diensten in hun eigen organisaties.

Beleid, hulpmiddelen en trainingsprogramma’s worden ontwikkeld om onderzoekers en data verstrekkers te helpen data beschikbaar te stellen op een manier die de vindbaarheid, toegankelijkheid, interoperabiliteit en herbruikbaarheid van data optimaliseert (dat wil zeggen volgens de FAIR-beginselen). Een van de beloften die zowel gegevensuitwisseling als beleidsontwikkeling stimuleren, is dat gedeelde gegevens kunnen en zullen worden ontdekt en hergebruikt; maar zijn gebruikers (onderzoekers, bibliothecarissen, studenten) deze gegevens aan het ontdekken? En als ze ze vinden, (hoe) hergebruiken ze ze dan?

Dit webinar wordt georganiseerd door LIBER’s Research Data Management Working Group

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de webpagina van het event. Registratie kan via een online registratieformulier.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.