Lees mee: 2 DANS-artikelen in e-journal Internet Archaeology

13 maart 2017

Op 9, 10 en 11 maart vond het jaarlijks symposium van de European Archaeological Council (EAC) plaats. Hella Hollander, coördinator van het Data-archief bij DANS, schreef (mee met) twee artikelen voor dit symposium.

Het eerste artikel ‘Saving Treasures of the World Heritage at the Digital Archive DANS’ behandelt de voordelen van het delen van archeologische onderzoeksgegevens via een gecertificeerd digitaal archief. Ook worden aanbevelingen gedaan voor een goed gemeenschappelijk Europees beleid binnen de archeologie.

Het tweede artikel ‘Enabling European Archaeological Research: The ARIADNE E-Infrastructure’ beschrijft het huidige landschap van datarepositories en -diensten voor archeologen in Europa en de uitdagingen op het gebied van interoperabiliteit. Het behandelt de resultaten van de ARIADNE-project gebaseerd op de enquêtes over de verwachtingen en eisen van de gebruikers. Ook beschrijft het de architectuur van e-infrastructuren, kerndiensten en diverse andere bestaande of experimentele diensten.

Beide artikelen staan ook in het e-journal voor archeologie: Internet Archaeology.

Over de EAC

De European Archaeological Council (EAC) heeft als doel om het archeologische erfgoed in Europa te behouden voor de toekomst. DANS is als National Trusted Repository betrokken bij de EAC.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de EAC op de website van de EAC. Neem voor meer informatie over de artikelen en de dienstverlening van DANS contact op met Hella Hollander, coördinator DANS-archief.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.