Leer meer over EOSC tijdens het EOSC Stakeholder Forum eind november

15 november 2017

Op 28 en 29 november vindt in Brussel het EOSC Stakeholder Forum: Shaping de future of the European Open Science Cloud (EOSC) plaats. Dit is een tweedaags evenement met diverse workshops over de verschillende aspecten van de EOSC. Het Forum wordt georganiseerd door het Horizon2020-project EOSC-pilot.

EOSC staat voor European Open Science Cloud. In de EOSC moet het gemakkelijker worden voor onderzoekers om data en applicaties te delen en te combineren, ook over disciplinaire grenzen heen. Het project EOSC-pilot legt in de eerste fase van twee jaar de fundamenten voor de ontwikkeling van de EOSC.

EOSC Stakeholder Forum

Tijdens het EOSC Stakeholder Forum komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Open science benefits: Demonstrating federation and how to overcome fragmentation
  • Findings and call for action by stakeholder group on: User needs, Key services and their provision, and Governance
  • Building blocks for a stakeholder driven EOSC: Skills & data stewardship, Cross disciplinary research, Interoperability & FAIR principles
  • EOSC Service architecture & portfolio
  • EOSC Sustainability
  • EOSC Governance

DANS is partner van de EOSCpilot en mede-organisator van het EOSC Stakeholder Forum. DANS is vooral betrokken bij de workshops Skills: Building Data Stewardship Expertise in Europe: how can we fill the gaps? en Cross disciplinary Pan European Research.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en registratie op de website van EOSC-pilot of neem contact op met Elly Dijk. Het aantal plaatsen is beperkt dus tijdige registratie wordt aanbevolen.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.