Landelijke consultatie NDE-programmaplan 2019-2020

7 september 2018

Netwerk Digitaal Erfgoed heeft onlangs een landelijke consultatie van het programmaplan 2019-2020 aangekondigd. Het leveren van input helpt ze de kwaliteit van het programma verder te verbeteren. De online consultatie is open van maandag 24 september om 9.00u tot vrijdag 5 oktober om 17.00u.

Intensivering dienstverlening en open netwerk

De komende twee jaar wordt een bijzondere periode voor het Netwerk Digitaal Erfgoed. Het kabinet maakt namelijk extra middelen beschikbaar voor de digitale toegankelijkheid van erfgoed, archieven en collecties. Een deel hiervan wordt toegekend aan het Netwerk Digitaal Erfgoed. De opdracht hierbij is om de “dienstverlening en de inclusiviteit van het netwerk te intensiveren”, met als doel dat met name collecties van kleinere instellingen digitaal beschikbaar komen. Hoe completer het aanbod is, hoe meer Nederlanders erfgoed digitaal kunnen beleven. De doelstellingen van het programmaplan zijn daarom “open erfgoedinformatie” en “open netwerk”. De Nationale Strategie Digitaal Erfgoed vormt de basis voor het programma.

Ontwikkeling programmaplan

Het programmaplan dient als subsidieaanvraag voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Een schrijfteam met onder andere vertegenwoordigers van sectorale, provinciale en thematische knooppunten heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een conceptversie hiervan. Het plan heeft betrekking op de hele erfgoedsector en het is belangrijk om dit te delen met alle professionals en organisaties in het veld.

Meer informatie

Het programmaplan is vanaf 24 september te bekijken op de website van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Voor vragen kunt u contact opnemen met wilbert.helmus [at] netwerkdigitaalerfgoed.nl

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.