Lancering dataplatform voor de mens- en maatschappijwetenschappen ODISSEI

28 oktober 2016

Donderdag 27 oktober is ODISSEI gelanceerd, het dataplatform voor de mens- en maatschappijwetenschappen. ODISSEI staat voor Open Data Infrastructure for Social Sciences and Economics Innovation.

Binnen het dataplatform voor de mens- en maatschappijwetenschappen werken de Nederlandse universiteiten, projectleiders van dataverzamelingen, NWO, CBS, DANS, Rijkskennisinstellingen, Hogescholen, overheden en bedrijven samen om één platform met data ten behoeve van de mens- en maatschappijwetenschappen te creëren. Het initiatief was voorheen bekend onder de naam NDSW (Nationale Data-infrastructuur voor de Sociale Wetenschappen).

Met de lancering van ODISSEI bestendigen de initiatiefnemers hun samenwerking. Zij vinden daarom dat het dataplatform nu definitief thuishoort op de Nationale roadmap voor grootschalige onderzoeksfaciliteiten. Het besluit hierover volgt later dit jaar. Met de financiële armslag die opname in de Nationale roadmap grootschalige infrastructuur met zich mee zou brengen, kunnen de mens- en maatschappijwetenschappen met een reuzenstap een nieuw tijdperk binnentreden.

Meer informatie

Het volledige nieuwsbericht staat op de website van NWO.

Foto: Pearl Dykstra (EUR) verrichtte samen met Pieter Hooimeijer (NWO-MaGW) en Huib van de Stadt (CBS) de symbolische openingshandeling door de nieuwe naam bekend te maken. Credits: Par-pa

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.