Laatste FAIRsFAIR Synchronisation Force workshop reeks van start

10 mei 2021

Op 29 april werd het startschot gegeven voor de derde en laatste Synchronisation Force workshop reeks door Ingrid Dillo, deputy director DANS.

De FAIRsFAIR Synchronisation Force heeft drie hoofddoelstellingen:

  1. Maximale coördinatie en onnodige overlap of dubbel werk minimaliseren;
  2. Afstemming projecten en activiteiten van betrokkenen met het EOSC-bestuur;
  3. Bevorderen van samenwerkingsmechanismen bij het omzetten van FAIR in de realiteit.

De reeks is bedoeld om belanghebbenden uit het hele EOSC- en FAIR-ecosysteem bijeen te brengen om gemeenschappelijke uitdagingen en prioriteiten te bespreken in de context van de FAIR beginselen. De tijdens de sessies verzamelde input wordt gebruikt om de voortgang van de implementatie van de aanbevelingen van het Turning FAIR into Reality (TFiR)-rapport te volgen.

Derde workshop reeks 

Na de aftrap op 29 april zijn er tussen 11 en 21 mei zes bijeenkomsten. Deze zijn gericht op de zes aanbevelingen van de TFiR-pijler. De reeks wordt afgesloten met een discussiebijeenkomst op 10 juni.

Na een succesvolle eerste workshop die samenviel met het EOSC-symposium 2019 in Boedapest en de zeer boeiende tweede workshop reeks die in het voorjaar van 2020 werd gehouden, zal deze workshop reeks de laatste in zijn soort zijn. Het is gebaseerd op de resultaten van de vorige workshops en biedt een unieke kans om de mechanismen voor samenwerking en harmonisatie tussen EOSC-stakeholders vast te stellen en de inspanningen voor het implementeren van FAIR-beginselen in de gehele onderzoekscyclus te stimuleren.  

Bijdrage DANS

Het opzetten en coördineren van de FAIRsFAIR Synchronisation Force is een activiteit die wordt uitgevoerd in samenwerking tussen DANS en Trust-IT Services, ondersteund door CODATA. Marjan Grootveld, Research Data Expert Team Leader bij DANS, leidt de werkzaamheden namens het project. 

Meer informatie

Je kunt je op de FAIRsFAIR website inschrijven voor de workshop reeks. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjan Grootveld  

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.