KNAW organiseert informatiebijeenkomst ESFRI Roadmap 2016

31 oktober 2014

Op 14 november organiseert de KNAW een informatiebijeenkomst over de ESFRI Roadmap 2016. ESFRI startte onlangs het proces dat in 2016 moet leiden tot een herziene roadmap voor grootschalige onderzoeksfaciliteiten. Tijdens deze informatiebijeenkomst worden belangstellenden bijgepraat en kunnen ideeën worden uitgewisseld.

ESFRI staat voor European Forum on Research Infrastructures. ESFRI streeft naar een sterk vernieuwde en gereduceerde roadmap in 2016. De roadmap bevat een overzicht van nieuwe grootschalige onderzoeksfaciliteiten die van pan-Europees belang zijn en die overeenkomen met de langetermijnbehoeften van de Europese onderzoeksgemeenschappen. ESFRI beoordeelt projectvoorstellen op onder meer hun wetenschappelijke waarde, hun haalbaarheid en hun bijdrage aan de pan-Europese onderzoeksinfrastructuur. Cruciaal is dat minimaal drie EU?lidstaten bij de start financieel commitment aangaan voor de constructie én de exploitatie van de faciliteit. Voorstellen worden ingediend via de nationale gedelegeerden. Voor Nederland zijn dit Leo le Duc (ministerie OCW) en Hans Chang (KNAW).

Meer informatie
Meer informatie over de bijeenkomst staat op de website van de KNAW. Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk. Dat kan via het aanmeldformulier op de website van de KNAW.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.