Jury Nederlandse Dataprijs 2018 bekend

4 mei 2018

De jury van de Nederlandse Dataprijs 2018 is compleet en zal worden voorgezeten door NWO-voorzitter Stan Gielen.

Net als bij voorgaande edities van de Nederlandse Dataprijs zal de jury in 2018 bestaan uit prominente personen uit de Nederlandse wetenschap. Waar in 2016 KNAW-president José van Dijck de rol van juryvoorzitter vervulde, neemt dit jaar NWO-voorzitter Stan Gielen die taak op zich. Gielen is biofysicus en naast zijn werk bij NWO hoogleraar aan het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour van de Radboud Universiteit. 

De overige leden van de jury zijn:

  • In de categorie ‘Humaniora en sociale wetenschappen’: Jos Bazelmans (hoofd Archeologie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en bijzonder hoogleraar Monumentenzorg aan de Vrije Universiteit) en Hans de Jonge (adviseur Open Science & Kwaliteit bij NWO) 
  • In de categorie ‘Exacte en technische wetenschappen’: Frank van Harmelen (hoogleraar Knowledge Representation & Reasoning aan de Vrije Universiteit) en Geert-Jan Houben (hoogleraar Web Information Systems aan de TU Delft en directeur van Delft Data Science)
  • In de categorie ‘Medische en levenswetenschappen’: Inez Joung (Chief Data Officer bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en Nanda Piersma (bijzonder lector Big Data in de Stad aan de Hogeschool van Amsterdam) 

De Nederlandse Dataprijs 2018 zal op 28 november worden uitgereikt. Het is nog tot 1 juli mogelijk jezelf, een andere wetenschapper of een onderzoeksgroep voor de prijs te nomineren.

Meer informatie

Zie voor meer informatie over de Nederlandse Dataprijs 2018 de website van RDNL. RDNL is een samenwerkingsverband van 4TU.ResearchData, SURFsara en DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.