iSchool studenten bezoeken DANS

4 juli 2019

Op donderdag 18 juli 2019 zal DANS een groep van 30 studenten verwelkomen in Den Haag. De studenten van de ‘University of Washington, Seattle’ zullen deelnemen aan het programma: “Dutch Designs: Innovation in Library, Museum and Information Services in the Netherlands”.

Tijdens hun verblijf bezoeken ze verschillende instellingen in Nederland, zoals Beeld en Geluid en meerdere universiteiten. In het programma staat: “Studenten van dit programma zullen onderzoeken hoe innovatie werkt in bibliotheken, musea en informatiediensten in heel Nederland. Er wordt gekeken naar het begrip “innovatie” binnen de setting van een cultureel erfgoed instituut; de wisselwerking tussen cultuur en waarden bij het ontwerpen van programma’s; de manieren waarop bibliotheken en musea met diversiteit werken; plus onderzoek, beoordeling en het proces van pleiten voor innovatie. 

Bij DANS geven Andrea Scharnhorst, Kathleen Gregory en Herbert Van de Sompel inzicht in ‘DANS en het informatielandschap’, ‘Data search practices’ en ‘Changes in Scholarly Communication’.

Meer informatie

DANS geeft vaker trainingen en presentaties aan groepen. Wist u dat deze te vinden zijn op de presentatiepagina van DANS? U kunt hier meerdere presentaties vinden over uiteenlopende onderwerpen.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.