Introductiebijeenkomst voor CBS Microdata en lancering Microdata Access Grant (MAG)

22 januari 2019

Op dinsdag 19 februari 2019 is er een introductiebijeenkomst voor beginnende onderzoekers over het gebruik van CBS Microdata. Tijdens de bijeenkomst wordt inzicht gegeven in de beschikbare Microdata, het praktische proces om met de data te werken, en de voorwaarden en kosten. Het evenement introduceert onderzoekers op een toegankelijke manier bij CBS Microdata.

CBS stelt onderzoekers in staat om tegen voorwaarden Microdata (koppelbare data op persoons-, bedrijfs- en adresniveau) te gebruiken. Niet alle onderzoekers weten over deze potentieel zeer waardevolle data voor statistisch onderzoek. Daarom organiseert ODISSEI samen met CBS op dinsdag 19 februari 2019 een introductiebijeenkomst voor gebruik van CBS Microdata, gericht op onderzoekers zonder ervaring met Microdata.

Tevens wordt bij deze bijeenkomst de Microdata Acces Grants 2019 gelanceerd. Vanaf het pilotjaar 2019 stelt ODISSEI middels de Microdata Access Grant (MAG) jaarlijks vijf aan een ODISSEI-deelnemer verbonden onderzoekers in staat om kosteloos gebruik te maken van CBS Microdata. Beginnende onderzoekers worden in het bijzonder uitgenodigd om een voorstel in te dienen. De grant geldt voor projecten die ODISSEI-deelnemers binnen hun eigen onderzoeksprogramma uitvoeren, zoals het geval is bij eerste- en tweede geldstroomonderzoek en onderzoeksprojecten die met middelen van de Europese Commissie worden gefinancierd. De subsidie biedt een mogelijkheid om Microdata voor uw eigen middelgrote onderzoek kosteloos te gebruiken. Daarnaast ontvangen reguliere projecten van ODISSEI-deelnemers 50% korting.

DANS is deelnemer van ODISSEI. ODISSEI-deelnemers leveren een financiële bijdrage aan de ontwikkeling van een duurzame wetenschappelijke infrastructuur voor de sociale wetenschappen in Nederland (zie https://www.odissei-data.nl/content/over/deelnemers)

Meer informatie

Voorstellen voor MAG dienen uiterlijk 30 april 2019 ingediend te worden. Goedgekeurde projecten starten in de tweede helft van 2019. Het evenement begint om 13:30 (inloop om 13:00) en vindt plaats op CBS Den Haag. De voertaal is Engels en deelname is kosteloos. Meer informatie en aanmelden bij de ODISSEI-website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.