Internet Archive wil ons behoeden voor ‘digital dark age’

13 juni 2013

De Amerikaanse non-profit organisatie The Internet Archive heeft zich tot doel gesteld alle (publiek toegankelijke) websites te archiveren, om zo het digitale culturele erfgoed veilig te stellen. Over het archief is nu een korte film gemaakt.

De Amerikaanse non-profit organisatie The Internet Archive heeft zich tot doel gesteld alle (publiek toegankelijke) websites te archiveren, om zo het digitale culturele erfgoed veilig te stellen. Over het archief is nu een korte documentaire gemaakt.

Opslaan voor de toekomst
Het internet neemt enerzijds toe in grootte en historisch belang, maar wordt anderzijds niet duurzaam opgeslagen. The Internet Archive wil een historische collectie aanleggen voor toekomstige generaties, om een digitale ‘dark age’ te voorkomen. Het archief heeft naast webpagina’s ook teksten, audio, bewegend beeld en software gearchiveerd. Alle bestanden zijn kosteloos toegankelijk voor onderzoekers.

Webgeschiedenis vanaf 1996
Webpagina’s zijn beschikbaar vanaf 1996. Bekijk bijvoorbeeld de website van de KNAW van 1996 of de eerste DANS-site in 2005.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.