Internationale Open Access week 2015

5 oktober 2015

De Open Access Week vindt dit jaar plaats in de week van 19-25 oktober. Tijdens deze week zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden in Nederland. Ook DANS doet mee.

Van publiek gefinancierd onderzoek moet iedereen online de resultaten kunnen gebruiken. Dat is het ideaal van de open access beweging. De website openaccess.nl informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek.

DANS neemt deel aan een aantal initiatieven tijdens de Open Access week. Zo is DANS betrokken bij de organisatie en medefinanciering (via OpenAIRE 2020) van het symposium Connecting Research Data. Good Practices for Data Integration and Reuse op 19 oktober. Op 20 oktober lanceert DANS samen met uitgeverij Brill Research Data Journal for the Humanities and Social Sciences: een nieuw, peer reviewed, online only en open access data journal. Ook op 20 oktober besteedt de Universiteit van Tilburg aandacht aan carrièreperspectieven van jonge academici, “altmetrics” en research data management. DANS is hier als een van de sprekers vertegenwoordigd.

Meer informatie

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten tijdens de internationale Open Access week op openaccessweek.org.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.