Interessante webinars van CESSDA voor sociale wetenschappers

11 april 2017

In mei en juni biedt CESSDA drie interessante webinars aan voor sociale wetenschappers. Registreren gaat via de website van CESSDA.

De webinar ‘How to find data in Europe‘ op 17 mei biedt een praktische introductie op het proces van het vinden, toegang verkrijgen en interpreteren van de rijke verzameling aan data van de diverse Europese sociale wetenschapsarchieven, inclusief de grote longitudinale en vergelijkende onderzoeksprojecten. De presentatoren van UKDS en GESIS dragen voorbeelden aan van hun eigen archieven.

De webinar ‘Data in Europe: Political Behaviour‘ op 7 juni richt zich op de inhoud, structuur en het onderzoekspotentieel van data van de Comparative Study of Electoral Systems (CSES) en de onderzoekspotentie van andere belangrijke datastudies.

Data in Europe: Ageing‘, op 14 juni, is een webinar die aandacht besteedt aan belangrijke longitudinale en internationale studies als de Survey of Health, ageing and Retirement in Europe (SHARE), the English Longitudinal Study of Ageing (ELSA) en The Irish Longitudinal Study on Ageing (TILDA). Sprekers van SHARE en Gateway to Global Aging Data zullen een overzicht bieden van deze bronnen en hun onderzoekspotentieel.

Meer informatie

Registratie verloopt via de CESSDA-website.

CESSDA staat voor het ‘Council of European Social Science Data Archives’. DANS is als partner van CESSDA actief in verschillende CESSDA-projecten en vervult de rol van vicevoorzitter binnen de General Assembly. Kijk voor meer informatie op onze projectenpagina.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.