Inschrijving workshop ‘Certificering in de praktijk’ geopend

6 februari 2017

Op 16 maart organiseert het projectteam Certificering van het Netwerk Digitaal Erfgoed de workshop ‘Certificering in de praktijk’. De workshop zorgt ervoor dat medewerkers van collectiebeherende instellingen en leveranciers een beter beeld krijgen van wat er in de praktijk nodig is om een Data Seal of Approval-certificering te behalen.

Het is voor collectiebeherende instellingen erg waardevol om een certificeringstraject in te gaan voor hun e-depot of digital repository. Het draagt bij aan de kwaliteit van de interne processen en leidt er (bij goed gevolg) toe dat de organisatie formeel de status krijgt van betrouwbare partij voor het langetermijnbeheer van digitale informatie. Het doorlopen van een certificeringstraject vraagt behoorlijk wat van de organisatie op het gebied van betrokkenheid, documentatie, tijd en geld. Met deze workshop worden de deelnemers hier zo goed mogelijk op voorbereid.

De organisatie

Het projectteam Certificering maakt deel uit van het werkpakket Digitaal Erfgoed Houdbaar, een onderdeel van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed die door het Netwerk Digitaal Erfgoed is opgesteld. De Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid voert het werkpakket Digitaal Erfgoed Houdbaar uit.

Meer informatie

Kijk voor aanmelden, het programma en verdere informatie op de website van de NCDD.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.