Inschrijving internationaal programma Enlighten Your Research Global geopend

23 mei 2015

12 toonaangevende nationale onderzoeks- en onderwijsnetwerken (NREN’s) organiseren het internationale programma Enlighten Your Research Global (EYR-Global). Voorstellen kunnen door onderzoekers worden ingediend.

EYR-Global heeft tot doel internationale samenwerkingsverbanden voor onderzoek te stimuleren, door geselecteerde voorstellen te voorzien van goede internationale netwerken, data transfer, rekendiensten en ondersteuning.

Impuls voor onderzoek

EYR-Global is gebaseerd op het succesvolle nationale Enlighten Your Research-programma van SURFnet. EYR-Global vormt een belangrijke stap voorwaarts bij het helpen van onderzoekers van alle disciplines, om high-performance en high-throughput rekendiensten en geavanceerde internationale onderzoeksnetwerken te gebruiken bij het doen van grensverleggend onderzoek. In 2013 leverde het eerste EYR-Global-programma aan 4 onderzoeksprojecten op het gebied van klimaatonderzoek, life sciences en computerwetenschappen, netwerkvoorzieningen en -ondersteuning om de onderzoeksworkflow te verbeteren.

Deelname EYR-Global 2015

Voor 2015 is EYR-Global op zoek naar nieuwe projecten. Onderzoekers kunnen een voorstel indienen waarin zij aangeven in welk opzicht hun onderzoek een sterke impuls zou kunnen krijgen indien gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van onderzoeksnetwerken van wereldklasse, al dan niet in combinatie met hoogwaardige rekendiensten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het programma op de website www.enlightenyourresearch.net. Op deze website staan ook het tijdsschema en de procedure voor het indienen van een conceptvoorstel vermeld.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.