Inschrijving Essentials 4 Data Support geopend

13 augustus 2014

Wilt u onderzoekers beter ondersteunen bij het duurzaam opslaan en delen van hun onderzoeksdata? Schrijf u dan in voor de cursus Essentials 4 Data Support van Research Data Netherlands. Er staan nieuwe rondes gepland voor oktober en januari.

De cursus bestaat uit twee groepsbijeenkomsten met begeleiding door coaches, presentaties van experts, online cursusmateriaal en een aantal opdrachten. Lees meer over de cursusdata, de kosten en het inschrijven op de cursuswebsite. Research Data Netherlands (RDNL) is het samenwerkingsverband van 3TU.Datacentrum en Data Archiving and Networked Services (DANS).

Online lesmateriaal toegankelijk

Research Data Netherlands stelt het online lesmateriaal van de cursus voor iedereen kosteloos beschikbaar, vanuit de gedachte van het delen van kennis. Geïnteresseerden kunnen deze online-only-variant van de cursus op elk moment doorlopen via de cursuswebsite. Bij deze variant neemt de cursist geen deel aan de bijeenkomsten met vakgenoten en experts en is er geen coaching.

Doel van de cursus

Met de cursus wil Research Data Netherlands een bijdrage leveren aan de professionalisering van en de afstemming tussen data supporters. Essentials 4 Data Support is de volledig herziene en vernieuwde versie van de cursus Data Intelligence 4 Librarians, die tot vorig jaar door 3TU.Datacentrum en DANS aangeboden werd. Essentials 4 Data Support werd dit voorjaar door de eerste groep deelnemers gevolgd en positief beoordeeld.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de cursuswebsite. Vragen kunt u stellen via .

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.