Informatiemiddag over open access en datamanagement

24 februari 2014

Wordt u gevraagd een datamanagementplan op te stellen bij een subsidietoekenning? Staat in uw onderzoeksopdracht dat u data moet archiveren? Wat is precies open access? Op deze en andere vragen krijgt u een antwoord tijdens de themamiddag over open access voor (survey)data van het Nederlandstalig Platform voor Survey Onderzoek (NPSO) op 12 maart.

Sprekers zijn onder andere Ron Dekker (NWO) en Arjan El Fassed (Open State). Zij gaan in op de subsidievoorwaarden die NWO stelt ten aanzien van onderzoeksdata en de ideeën achter ‘Open Overheid’. Daarnaast is er aandacht voor de juridische aspecten van het delen van data en vertelt Marion Wittenberg van DANS op welke manier u onderzoeksdata met anderen kunt delen en wat daarbij komt kijken. De focus van het programma ligt op het delen van data in het algemeen en surveydata in het bijzonder.

Meer informatie en aanmelden

De bijeenkomst staat open voor alle geïnteresseerden, ook voor hen die niet met surveydata werken. De bijeenkomst wordt gehouden in het Java-gebouw van NWO te Den Haag en is gratis voor de deelnemers. Wel is het noodzakelijk om u van te voren aan te melden via de website van NPSO. Hier vindt u ook meer informatie over het programma.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.