Helis Academy: FAIR data stewardship cursus

21 oktober 2019

De Helis Academy cursus: FAIR Data Stewardship – digital data scholarship for life sciences richt zich op het verbeteren van uw kennis en kunde op het gebied van FAIR data stewardship. De driedaagse cursus richt zich op de verschillende aspecten van data stewardship, de data life cycle, en de FAIR principes.

Van 4 tot en met 6 november kunt u deelnemen aan de cursus in Utrecht, georganiseerd door DTL en partners. Met behulp van drie trainingsmodules zullen de verschillende fasen van de data life cycle uitvoerig worden behandeld. 

  • Module 1: Wat zijn de voordelen van een datamanagement plan en waar gebruiken we deze voor? De eerste dag richt zich op verschillende datamanagement plannen en de onderlinge verschillen en voordelen.
  • Module 2: Orde scheppen in de data-chaos. Op dag 2 richt de cursus zich op het overzicht bewaren gedurende de onderzoeksfase. 
  • Module 3: De derde dag van de cursus richt zich op het verhogen van uw zichtbaarheid, zodat u sneller geciteerd wordt. Deze module behandelt verschillende persistent identifiers en verscheidene use cases. De data life cycle wordt afgerond door de data geschikt te maken voor delen, archiveren en publiceren.

Cees Hof verzorgt op 6 november een van de sessies over data delen, publiceren en archiveren. De cursus vindt plaats in het Buys Ballot gebouw van de Universiteit Utrecht.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met . Het volledige programma kunt u hier vinden.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.