Grotere rol onderzoeksdata bij NordBib-conferentie 2012

19 juni 2012

DANS was van 11-13 juni aanwezig in Kopenhagen bij de laatste in een serie van NordBib-conferenties. Opvallend is dat het belang van wetenschappelijke data steeds groter is geworden in het programma. DANS juicht deze ontwikkeling natuurlijk toe.

Ook in Europees verband wordt steeds meer gewicht toegekend aan de onderzoeksdata. De conferentie was dan ook opgezet rondom informatie vanuit ‘Brussel’, met name informatie over het nieuwe kaderprogramma ‘Horizon 2020’ (opvolger van FP7). Binnen het nieuwe programma zal veel aandacht zijn voor zo veel mogelijke open toegang tot onderzoeksdata. Vooruitlopend hierop zullen er de komende maanden al de nodige aanbevelingen vanuit Brussel beschikbaar komen ter bevordering van hergebruik en duurzame opslag van onderzoeksdata.

NordBib
NordBib is een financieringsprogramma voor de Scandinavische landen met als oorspronkelijk doel (in 2007) de toegang tot digitale wetenschappelijke publicaties te vergroten.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arjan Hogenaar, beleidsmedewerker bij DANS, via arjan.hogenaar [at] dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.