Grote groei datasets NARCIS dankzij The Language Archive

9 september 2014

Het wetenschapsportaal NARCIS geeft nu toegang tot meer dan 143.000 datasets op het gebied van ‘taal’ van The Language Archive (TLA). Met deze aanwinst is het aantal datasets in NARCIS in één keer vergroot van ruim 31.000 naar 174.000 datasets.

The Language Archive, een onderdeel van het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek in Nijmegen, richt zich op de duurzame opslag van digitale taalbronnen en het toegankelijk maken van deze bronnen voor onderzoekers en anderen. Daarnaast bevordert TLA linguïstisch onderzoek door nieuwe technologieën te ontwikkelen. Vanaf 1 juli 2012 is DANS partner van TLA. Het doel van deze samenwerking is om het taalarchief verder te versterken.

Inhoud van NARCIS
The Language Archive is de zevende repository met datasets die door NARCIS wordt geharvest. Daarnaast geeft NARCIS toegang tot wetenschappelijke open access publicaties, en staat er in dit portaal informatie over onderzoeksprojecten, onderzoekers en onderzoeksorganisaties.

Meer informatie
Voor meer informatie over de inhoud in NARCIS kunt u terecht bij Elly Dijk, beleidsmedewerker bij DANS, via elly.dijk [at] dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.