Gratis workshop over FAIR

4 augustus 2017

Op 14 september 2017 organiseert ePLAN een vrij toegankelijke workshop voor wetenschappers en beleidsmakers over FAIR data.

Het is de verwachting dat de FAIR-principes (Findable, Accessible, Interoperable, Reusable) voor data steeds vaker door financieringsorganisaties en wetenschappelijke organisaties als minimumstandaard zullen worden gebruikt. Daarom organiseert ePLAN deze workshop om wetenschappers en beleidsmedewerkers te helpen kennis te nemen van wat FAIR nu precies inhoudt. Zo is bijvoorbeeld de implementatie van het begrip ‘Interoperable’ geen vanzelfsprekende zaak en per discipline verschillend; DANS-directeur Peter Doorn zal dit in zijn bijdrage aan de workshop toelichten. eScience Centerdirecteur Wilco Hazeleger en FAIR-initiatiefnemer Barend Mons zullen andere aspecten en implicaties van FAIR belichten.

Meer informatie

De workshop is in het Engels en is gericht op onderzoekers en leidinggevenden die betrokken zijn bij de vormgeving van researchdatamanagement. Toegang is gratis voor de doelgroep, aanmelden vooraf (via ) verplicht. Vermeld naam, affiliatie en de discipline – in verband met de planning van de breakout-sessies – waarin je werkt. 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.