Geslaagde netwerkdag voor datasupporters

5 oktober 2015

Op 24 september kwamen 20 datasupporters vanuit verschillende onderzoeksinstellingen bijeen in Utrecht. Tijdens deze door RDNL georganiseerde middag stond het delen van kennis en ervaringen centraal.

Alle aanwezigen zijn voormalige deelnemers aan de cursus die RDNL tegenwoordig aanbiedt onder de naam Essentials 4 Data Support. De middag begon met praktijkverhalen van de Universiteit & Hogeschool van Amsterdam en de Avans Hogeschool over de aanpak die zij volgen om onderzoekers te helpen met Research Data Management. Dat hierin veel mogelijk is, maar ook veel nodig is aan creativiteit, beleid en het betrekken van allerlei geledingen binnen de instelling, bleek wel uit de geanimeerde discussies.

Professionalisering

De cursus Essentials 4 Data Support is een introductiecursus voor diegenen die onderzoekers ondersteunen bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van hun onderzoeksdata: de datasupporters. Met de cursus wil Research Data Netherlands een bijdrage leveren aan de professionalisering van en afstemming tussen datasupporters. De netwerkdag brengt de generaties cursisten sinds 2011 bij elkaar.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de cursus op de cursus-site van RDNL. DANS is een van de RDNL-partners.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.