FREYA-event: PIDs in de context van EOSC

17 september 2019

Op 21 oktober organiseert FREYA een evenement van een halve dag, dat via demo’s en tutorials een discussie over het gebruik van PID’s in de context van de EOSC zal aanmoedigen, tijdens de 14e plenaire vergadering van de RDA in Helsinki.

Van 23 tot 25 oktober 2019 vindt de 14e RDA-plenaire vergadering plaats in Helsinki, Finland. FREYA zal aanwezig zijn en een dialoog aangaan met de PID-gemeenschap. Op 21 oktober organiseert FREYA een evenement van een halve dag, dat door middel van drie hoofdonderdelen de discussie van PID’s in de context van de EOSC zal aanmoedigen:

  • Inleiding tot FREYA – de nieuwste ontwikkelingen van de projecten
  • Exploring the PID Graph – demonstrators, interactieve tutorials en toepassingen van de PID graph en de toepassing ervan in de EOSC
  • Sustaining the PID Ecosystem – discussie rond duurzaamheid van het PID-landschap. Voorbeelden hiervan zijn de oprichting van een PID-forum en de PID Commons

FREYA is een project van de Europese Commissie binnen het Horizon 2020-programma waarbij twaalf projectpartners zijn betrokken. In de looptijd van drie jaar heeft het project als doel om een infrastructuur voor persistent identifiers (PID’s) op te bouwen. DANS is betrokken bij twee belangrijke onderdelen van FREYA: het integreren van de PID Graph en de communicatie en uitwisseling met de onderzoeksgemeenschap. Lees hierover meer op onze projecten-pagina.

Meer informatie

Meer informatie en de mogelijkheid tot registratie is te vinden op de website van het evenement.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.