Focus op FAIR: programma DANS 2021-2025

10 december 2020

Wat heeft het Nederlandse datalandschap nodig om succesvol te zijn en hoe kan DANS daaraan bijdragen? Deze vragen waren leidend bij het nieuwe vijfjarenprogramma voor DANS. Onder de vlaggen van KNAW en NWO richt DANS zich de komende jaren op zijn rol als nationaal expertisecentrum en repository voor onderzoeksdata.

Henk Wals, directeur DANS: “Onze nieuwe missie is eenduidig: hergebruik van onderzoeksdata bevorderen en daarmee ook de kwaliteit van de wetenschap. Anno 2020 behoort DANS met meer dan 150.000 datasets tot de top-vijf van vergelijkbare repositories in de wereld. DANS gaat de komende jaren op drie manieren bijdragen aan het Nederlandse datalandschap: als veelzijdig data-repository, als expertisecentrum voor FAIR data en in samenwerking met anderen. Dat levert een vernieuwend programma op: ‘Focus op FAIR’.”

Bekijk ook de video waarin Henk Wals het programma toelicht:

Meer informatie

‘Focus op FAIR: DANS 2021-2025’ is online beschikbaar als webpagina en als .pdf. Op dezelfde pagina staat een interview met Henk Wals. Neem bij vragen contact op met Heidi Berkhout, communicatieadviseur van DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.