Financier van onderzoeksprojecten in NARCIS

24 augustus 2015

Sinds kort is het mogelijk bij een overzicht van onderzoeksprojecten in NARCIS (op een bepaald onderwerp) de financier van onderzoeksprojecten te onderscheiden via het zogenaamde ‘facet financier’.

NARCIS geeft een overzicht van ruim 62.000 onderzoeksprojecten in Nederland, waarvan bijna 17.000 lopend zijn. Het grootste deel van het onderzoek wordt uitgevoerd bij de academische instellingen. Van een deel van deze projecten is de financierende instelling bekend, zoals bijvoorbeeld NWO, de Europese Unie, verschillende ministeries, KNAW en KWF Kankerbestrijding.

Na het zoeken op een bepaald onderwerp wordt links onderaan op de webpagina met zoekresultaten het ‘facet financier’ getoond. Door door te klikken op een bepaalde financier, worden alle onderzoeksprojecten die door de desbetreffende instelling worden gefinancierd (en die in NARCIS zijn opgenomen) getoond. Zie als voorbeeld deze link waarin een totaaloverzicht wordt gegeven van alle onderzoeksprojecten in NARCIS. Linksonder staat het facet financier, waarna het mogelijk is door te klikken naar alle onderzoeksprojecten die worden betaald door die financierende instelling.

Meer informatie

Voor vragen en reacties met betrekking tot onderzoeksprojecten in NARCIS kunt u contact opnemen met Elly Dijk, beleidsmedewerker bij DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.