Financiële positie zzp’ers in beeld

22 oktober 2013

Data van het zzp-panel over 2010, 2011 en 2012 zijn nu via DANS op aanvraag beschikbaar. Het panel wordt onderhouden door Panteia-EIM en heeft als doel de financiële positie van zzp’ers en de ontwikkeling van hun onderneming te kunnen volgen in de tijd.

Panteia-EIM onderhoudt het panel mede in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Over het onderzoek

Tweeduizend zzp’ers worden tweemaal per jaar ondervraagd. Het kenmerk van panelonderzoek is dat op verschillende momenten zoveel mogelijk dezelfde respondenten worden ondervraagd. Methodologisch en statistisch heeft dat als voordeel dat er op individueel niveau longitudinale analyses kunnen worden uitgevoerd.

Zzp-panel

Het zzp-panel is primair gericht op allerlei relevante aspecten rond de bedrijfsvoering en de continuïteit van zzp-ondernemingen. Het panel geeft thematisch inzicht in onder andere persoonskenmerken, bedrijfskenmerken, bedrijfsvoering en inkomen, verzekeringen, zelfstandigheid, marktomstandigheden, innovatie en investeringen.

Data downloaden

De data zijn op aanvraag beschikbaar in EASY:

Meer informatie

Voor meer informatie over deze datasets kunt u contact opnemen met datamanager Jetske van der Schaaf via jetske.van.der.schaaf at dans.knaw.nl

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.