FAIRsFAIR Roadshow komt naar Nederland

28 januari 2021

De FAIRsFAIR Roadshow bezoekt Nederland op 2 maart. In samenwerking met LCRDM en DANS presenteert FAIRsFAIR een programma met verschillende FAIR-elementen.

FAIRsFAIR is gericht op het bieden van praktische oplossingen voor het gebruik van de FAIR-databeginselen, zoals hulpmiddelen om de kennis over FAIR te vergroten of zelfs de mate van FAIRness te meten. LCRDM vult dit aan met een update van hun tool voor organisaties die FAIR mogelijk – willen – maken. Andere sprekers, wederom van FAIRsFAIR en LCRDM, zullen hun licht werpen op de rol van FAIR voor software. Verder zullen leden van de European Group of FAIR Champions en het High Level Advisory Committee van FAIRsFAIR een pitch geven over FAIRsFAIR-output die zij waardevol vinden voor hun specifieke stakeholdersgroep van onderzoekers, financiers, of uitgevers. 

Het evenement is gericht op de Research Data gemeenschap in Nederland: data stewards, onderzoekers en data-beleidsmakers.  In de geest van samenwerking wordt elke data steward gevraagd om een onderzoeker uit te nodigen en elke onderzoeker om een data steward uit te nodigen. De Roadshow is in het Engels.

FAIRsFAIR

FAIRsFAIR – Fostering Fair Data Practices in Europe – wordt geleid door DANS en staat voor het bieden van praktische oplossingen voor het gebruik van de FAIR-principes. De nadruk ligt op het bevorderen van de FAIR-datacultuur en het bieden van toepassingen om gegevens FAIR te maken.

Meer informatie

Registreer via het online formulier. Voor meer informatie over FAIRsFAIR, neem contact op met Ingrid Dillo.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.