FAIR en TRUST tijdens ACS Spring 2021 op 14 april

7 april 2021

Van 5 tot 30 april vindt de ACS Spring 2021 plaats. De American Chemical Society (ACS) Meetings & Expositions zijn ontmoetingsplaatsen voor chemie professionals om ideeën uit te wisselen en wetenschappelijke en technische kennis te bevorderen. Op 14 april zal DANS twee presentaties verzorgen over FAIR en TRUST binnen de track ‘Division of Chemical information’.

Tijdens ACS Spring 2021 heeft de bezoeker toegang tot 4.000 uur aan live presentaties, poster presentaties, netwerk events en meer. Deze presentaties en events zijn verspreid over vier weken, van 5 tot 30 april. De registratie voor het event is nu geopend. 

Bijdrage DANS

Op woensdag 14 april zal van 18:30 tot 18:50 CET een presentatie worden gegeven over twee belangrijke activiteiten binnen het FAIRsFAIR project, waar DANS projectcoördinator van is. Het eerste is de rol van beleid in het FAIR-ecosysteem. Bevindingen aan de hand van de analyse van het Europese data beleidslandschap worden gedeeld, samen met een selectie van de aanbevelingen voor verbetering van het beleid en een samenvatting van de doorlopende ondersteuning voor beleidsmakers om deze aanbevelingen te implementeren. Daarnaast wordt er gesproken over het creeeren van bewustzijn over FAIR data principles en FAIR assessment. Er worden verschillende tools geïntroduceerd en uitgebreid gepresenteerd. Verschillende DANS medewerkers leveren hun bijdrage aan deze presentatie.

Aansluitend geeft Ingrid Dillo, adjunct-directeur DANS, van 18:50 tot 19:10 een presentatie over de samenhang tussen de FAIR en TRUST principes. 

Meer informatie

Registreer voor ACS Spring 2021 online. Voor meer informatie, neem contact op met Ingrid Dillo

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.