Europeana’s onderzoekscoördinatiegroep maakt publiek debuut

25 juli 2013

De Europeana Research Coordinators Group (ERCG), deel van het Europeana Cloud-project, heeft eind juni de eerste van een serie bijeenkomsten georganiseerd.

De Europeana Research Coordinators Group (ERCG), deel van het Europeana Cloud-project, heeft eind juni de eerste van een serie bijeenkomsten georganiseerd. In Kopenhagen leidden vertegenwoordigers van DANS, DASISH en DARIAH een paneldiscussie over het belang van onderzoeksinfrastructuren voor het (her)gebruik van Europees digitaal erfgoed.

De bijeenkomst werd door de leden van de ERCG als zinvol ervaren en draagt bij aan de missie van het samenwerkingsverband: een forum bieden voor partnerschap en uitwisseling van informatie tussen de Europese onderzoeksinfrastructuren.

ERCG, eCloud en Europeana
De Europeana Research Coordinators Group wordt gecoördineerd door DANS (Marnix van Berchum) en bestaat verder uit vertegenwoordigers van een aantal belangrijke Europese onderzoeksinfrastructuren: CENDARI, CLARIN ERIC, DARIAH, DASISH, EUDAT en OpenAIRE. De ERCG valt onder het Europeana Cloud (of eCloud)-project, dat tot doel heeft om onder andere nieuwe content, metadata, tools en een nieuw opslagsysteem voor Europeana op te leveren. Europeana is het online Europese cultuurportaal en bevat miljoenen gedigitaliseerde objecten uit musea, bibliotheken en andere collecties.

Meer informatie
Lees meer over de eerste publieke presentatie van de ERCG op de site van eCloud. Meer informatie over Europeana kunt u vinden op de projectwebsite. Als u meer wilt weten over de rol van DANS in eCloud, kunt u contact opnemen met Marnix van Berchum, informatiekundige bij DANS, via marnix.van.berchum at dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.